A ÎNCEPUT ŞCOALA

0
158

Un nou an şcolar a început luni. Festivitatea de deschidere a fost, ca de obicei, cel mai emoţionant moment, iar curţile şcolilor au fost pline de copii şi părinţi. De la ceremonii nu au lipsit, ca de obicei, oficialităţile locale, care le-au urat succes elevilor.
Zi încărcată de emoţii pentru copii şi părinţi luni, când cei mici au revenit în bănci ori au păşit pentru prima dată pe porţile şcolii. Aşa cum se întâmplă de fiecare dată, anul şcolar a încept cu festivitatea de deschidere, ocazie cu care directorii unităţilor de învăţământ şi oficiali locali s-au adresat elevilor, urându-le succes şi rezultate bune la învăţătură.
SINCRON: prof. Aurelian Poteraşu, director Şcoala Gimnazială 11 Buzău 04:43-05:12 (aici este…este şcoala)
La Colegiul Naţional Mihai Eminescu a fost ultima ceremonie de începerea a anului şcolar, pentru că liceul va intra, pentru cel puţin doi ani într-un amplu proces de reabilitare, iar elevii şi profesorii se vor muta, la liceul Costin Neniţescu.
Şcoala, începută mai devreme, anul acesta se va încheia pe 14 iunie. Pe parcurs, elevii se vor bucura de vacanţa de iarnă, între 22 deembrie şi 13 ianuarie, vacaţa intersemestrială, în perioada 2-10 februarie şi de cea de primăvară, între 20 aprilie şi 5 mai. Suplimentar, clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar beneficiază de vacanţă în săptămâna 27 octombrie – 4 noiembrie 2018. Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se încheie în data de 31 mai 2019, iar pentru clasa a VIII-a, în data de 7 iunie 2019. Programul national “Şcoala altfel” are o durata de 5 zile consecutive lucrătoare în timpul anului şcolar şi poate fi derulat în perioada 1 octombrie 2018 – 31 mai 2019, pe baza unei planificări ce ramane la decizia şcolilor. Desfăşurarea programului “Şcoala altfel” nu coincide cu perioada alocata sustinerii tezelor semestriale. Acestea vor avea loc, de regulă, la finalul semestrelor, după parcurgerea programei şcolare, cu cel puţin trei săptămâni înainte de finalul semestrului. Etapele naţionale ale olimpiadelor şcolare se organizează, în general, în perioada vacanţei de primăvară, potrivit unui calendar specific.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ