A început sezonul gripei

0
10

Virusul gripal poate fi diferențiat de Covid-19
În județul Buzău a fost înregistrat primul caz de gripă sezonieră motiv pentru care medicii recomandă părinților să ia măsuri din timp astfel încât să evite îmbolnăvirile în rândul celor mici. Întodeauna prevenția este cel mai bun remediu împotriva unei boli. Este recomandat un stil de viață sănătos, evitarea pe cât posibil a frigului și vaccinarea antigripală. Între gripă și Covid-19 se pot face diferențieri motiv pentru care buzoienii nu trebuie să intre în panică.
Gripa este o boală acută, foarte contagioasă, produsă de virusul gripal. Sezonul rece favorizează îmbolnăvirile şi epidemiile de gripă, atrag atenția medicii. Având în vedere că temperaturile au coborât destul de mult iar elevii se vor întâlni din nou la școală, sunt așteptate și îmbolnăviri. În județul Buzău a fost înregistrat deja un caz de gripă.
Medicii recomandă buzoienilor să nu intre în panică la apariția unor simptome asociate cu SARS-COV 2. Între gripă și COVID se poate face diferența printr-un simplu test.
Pentru a ne feri de gripa sezonieră este recomandat un stil de viață sănătos și evitarea frigului. Vaccinul antigripal este o altă metodă la îndemâna oricui pentru a se pune la adăpost de o eventuală îmbolnăvire.
Direcția de Sănătate Publică Buzău a anunțat deja că în județ au sosit primele doze de vaccine antigripal.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ