A ÎNCEPUT SIMULAREA LA BAC

0
473

Subiecte ușoare, elevi mulțumiți
Simularea bacalaureatului a început luni cu proba de Limba română. Din cei aproape 3000 de elevi buzoieni, înscriși, au lipsit circa 500 . Unii dintre ei au întârziat și nu au mai fost primiți în sala de examen. Elevii au avut de rezolvat texte din opera dramaturgului Ion Luca Caragiale și Ioan Slavici. Pentru elevii de la Liceul de Arte Margareta Sterian subiectele au fost ușor de rezolvat, deși au avut foarte mult de scris.
Luni a început simularea examenului maturității. Atât elevii de la profilul real cât şi cei de la uman au primit la primul subiect la Limba şi literatura română un text din Jean Bart „Mărturisiri literare”. Al doilea subiect la română a fost un fragment din piesa „Conu Leonida față cu reacțiunea” a lui Ion Luca Caragiale. Al treilea subiect la română la simularea Bacalaureatului a avut ca cerință prezentarea particularităților unui text al lui Ioan Slavici. La Liceul de Arte Margareta Sterian, simularea a început la ora 9.00 , iar în jur de 11.30, primii elevi au ieșit satisfăcuți . Rafaela și Florentina sunt unele din elevele liceului care au ieșit din clasă cu zâmbetul pe buze. Ambele se așteaptă la note mari și au planuri mărețe de viitor.
Având în vedere că simularea a avut loc în condiții de pandemie, cu reguli stricte Rafaela și Florentina spun s-au adaptat din mers la aceste reguli și au putut sta în sala de exemen fără probleme.
Directoarea liceului este mulțumită de evoluția primei simulări din cadrul liceului.
Conducerea Inspectoratului Școlar Buzău se declară mulțumită de modul în care a decurs prima zi de simulare .
Simularea continuă cu proba specialității profilului, iar la finalul săptămânii, elevii vor discuta cu dascălii rezultatele obţinute. Notele vor fi trecute în catalog, numai dacă părintele sau tutorele va cere acest lucru.

Iuliana Sîrbescu/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ