A MAI PRIMIT O STEA

0
249

Comandantul Diviziei 2 Infanterie “Getica”, Gheorghiţă Vlad a mai primit o stea de general. El a fost avansat de la gradul de general de brigadă, la gradul de general maior, cu două stele, printr-un decret semnat de preşedintele României, cu ocazia Zilei Naţionale. Ceremonia de înaintare în grad a generalului Vlad a avut loc la sediul marii unităţi de la Buzău, pe care acesta o conduce, în prezenţa reprezentanţilor autorităţilor locale.
Luni, 3 decembrie, la sediul comandamentului Diviziei 2 Infanterie „Getica” s-a desfăşurat o ceremonie în cadrul căreia s-a citit Decretul Președintelui României privind înaintarea în gradul de general-maior – cu două stele a generalului de brigadă – cu o stea Gheorghiță Vlad, comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica”. Citirea ordinului de avansare a fost făcută de către generalul-maior Dorin Blaiu, locţiitor al şefului Statului Major al Forţelor Terestre. Ceremonia s-a desfășurat în prezența autorităților locale și a personalului din cadrul Diviziei 2 Infanterie „Getica”.
Generalul-maior Gheorghiţă Vlad. S-a născut la data de 7 septembrie 1969, în Bucureşti. A absolvit Şcoala Militară de ofiţeri activi de Tancuri din Piteşti în anul 1991 şi şi-a început cariera, în funcţia de comandant de pluton tancuri la Regimentul 22 Tancuri în Bucureşti. În august 2016 preia comanda Centrului Naţional de Instruire Întrunită „Getica” din Cincu, din august 2017 este împuternicit comandant al Diviziei 2 Infanterie „Getica” Buzău, iar din aprilie 2018 este numit la comanda acestei divizii.

Laurenţiu Marinov

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ