A MURIT AVOCATUL CUCURUZAC! COLEGII DE BREASLĂ: „ERA „MAESTRUL”, CEL MAI BUN DINTRE NOI”

0
391

Veste tristă la început de an pentru breasla avocaților din Buzău. Marcel Cucuruzac, considerat de mulți drept cel mai bun din branșă la Buzău, s-a stins din viață. “Maestrul”, așa cum era numit de colegi, a fost răpus de o boală a sîngelui la 59 de ani. În cei peste 20 de ani carieră, Cucuruzac a reprezentat clienți importanți și a devenit celebru după ce a fost apărătorul colonelului Truțulescu în scandalul Țigareta II. Înainte de a fi avocat, a activat 14 ani ca procuror, meserie la care a renunțat în 1996. A motivat că nu se mai ajungea cu banii întrucât după moartea primei soții trebuia să aibă grijă de cele două fete.
Marcel Cucuruzac avea trei fete, din care una minoră, din a doua căsătorie. Ultima sa dorință a fost aceea de a o vedea pe mezina familiei.
Colegii spun despre Cucuruzac că era un om drept și curajos.
Cucuruzac a copilărit în orașelul Dărăbani din județul Botoșani, în imediata vecinătate a graniței cu Ucraina. Într-un interviu acordat unui site local, avocatul a caracterizat ca o mare nenorocire mersul actual al justiției. Cucuruzac considera că înainte de 1989 se făcea o justiție mai echitabilă și că după revoluție a asistat la multe sentințe nedrepte. Era dezamăgit de superficialitatea noii generații de magistrați și avocați, iar la Buzău reclama existența unor cumetrii și a dat ca exemplul faptul că 5 sau 6 procurori au neveste judecătoare.
Corpul neînsuflețit a fost depus la Capela Sf. Paraschiva de pe strada Oltului și va fi înmormîntat vineri, în jurul prînzului.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ