A murit la priveghiul soției sale! Un bărbat și-a pierdut părinții, unul după celălalt

0
33

Un incendiu devastator a înspăimîntat o comunitate întreagă din Clondiru de jos. Vineri noapte, în micul sat din comuna Pietroasele, trei familii asistau la cîte un priveghi. La una dintre locuințe o femeie în vîrstă de 65 de ani abia încheiase socotelile cu viața. La capătăi o plîngea bărbatul în vîrstă de 76 de ani și fiul celor doi de 35 de ani. Aproape de miezul nopții neprevăzutul s-a întîmplat. Pe fondul neatenției celor doi, mai multe materiale inflamabile s-au aprins de la lumînările din jur. În scurt timp întreaga locuință a fost cuprinsă de flăcări. Bărbatul în vîrstă de 76 de ani, care își plîngea soția, nu a mai avut nicio șansă. Fiul lor a reușit să iasă din casă cuprins de flăcări. La fața locului au ajuns trei autospeciale ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău.
Pompierii au reușit să limiteze extinderea flăcărilor la locuințele din vecinătate. Localnicii și-au dat seama că ceva se întămplă în sat după bubuiturile unor butelii.
În foc s-a prăpădit și mașina de serviciu a tînărului, un Ford Fiesta abia ieșit de pe linia de asamblare.
Fiul celor doi a fost preluat de Ambulanță și transportat cu multiple arsuri la Spitalul Județean Buzău.
Pompierii recomandă încă o dată buzoienilor atenție sporită ori de cîte ori în preajma lor există o sursă de încălzire sau o flacără aflată în vecinătatea unor materiale sau substanțe inflamabile.
În anul 2016 pompierii buzoieni au intervenit la un număr de 386 de incendii cu 6,4 la sută mai numeroase față de anul 2015. În urma acestora 8 persoane au decedat iar 17 au fost rănite. Din totalul evenimentelor înregistrate, șapte incendii au avut drept cauză focul deschis în spații închise respectiv lumînări sau făclii aprinse și lăsate nesupravegheate.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ