A MURIT SUBIT LA 5 LUNI

0
425

Tragedie mare într-o familie din localitatea Robeasca. Cel mai mic copil a murit subit la vârsta de doar 5 luni după ce a fost adus cu ambulanța la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean. Fetița a ajuns la unitatea sanitară cu febra 42 de grade și cu stare generală foarte proastă. Inițial, copila a fost suspectată și de gripă.
Tragedia s-a produs sâmbătă noapte, la scurt timp după ce micuța a ajuns la urgența cu o ambulanță solicitată de mamă. Femeia povestește că bebelușul a început să se simtă rău deodată, a făcut febră și nu putea să respire normal. Mama fetiței a cerut ajutorul ambulanței, iar echipajul a decis să transporte copilul la Spitalul Județean.
Ajuns la camera de gardă, starea bebelușului era una foarte gravă, cu temperatură de 42 de grade, așa că medicii au luat imediat măsuri astfel încât să îmbunătățească starea copilei.
Cum simptomele indicau că starea fetiței ar putea fi provocată de prezența virusului gripal, medicii pediatri i-au făcut fetiței și un test rapid de gripă, însă acesta nu a indicat această afecțiuni. Apoi s-a cerut și ajutorul medicilor de la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” din București, care au fost de acord să trimită o ambulanță pentru a o prelua. Din păcate, în doar câteva ore , starea fetiței s-a agravat. Micuta a intrat în stop cardiorespirator. Medicii au reușit să o readucă la viață, însă ,la scurt timp , organismul ei a cedat.
Fetița este cel de-al șaptelea copil al unei familii din Robeasca și până acum nu a avut probleme grave de sănătate. În urmă cu o lună, a mai fost internată trei zile tot în Secția Pediatrie a Spitalului Județean cu o afectiune respiratorie ușoasă. Cu toate ca bebelusul nu avea semne grave de boala, greutatea micuței a atras și atunci atenția medicilor. Fetița avea, la cinci luni, doar patru kilograme. Mama , care mai are acasă încă șase copii, era atentă cu fetița ei și o îngrijea.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ