A PRIMIT TITLUL DE „JANDARM DE ONOARE”

0
154

Un supravieţuitor al evenimentelor sângeroase din decembrie 1989 a primit titlul de „Jandarmul de onoare al anului”. Distincţia i-a fost oferită plutonierului adjutant şef Victor Draghia, cu o carieră de peste 25 de ani, în cadrul şedinţei solemne cu ocazia „Zilei Jandarmeriei Române”.
Conducerea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Buzău a decis să acorde anul acesta, titlul de „Jandarmul anului”, unui angajat din serviciul administrativ, spre deosebire de ceilalţi ani când diploma a fost oferită unor militari operativi. Onoarea i-a revenit plutonierului adjutant şef Victor Draghia.
Victor Draghia a fost răsplătit astfel pentru activitatea îndelungată, de peste 25 de ani pe care a desfăşurat-o în cadrul Jandarmeriei buzoiene. Subofiţerul este, totodată, unul dintre supravieţuitorii luptelor ce au avut loc în decembrie 1989, pe vremea când era militar în termen. Titlul de jandarm de onoare pe care l-a primit l-a luat prin surprindere.
Nu doar subofiţerul Victor Draghia a fost răsplătit pentru activitatea sa. De „Ziua Jandarmeriei Române”, mai mulţi militari buzoieni au fost înaintaţi în grad, au primit diplome şi cupe, pentru merite deosebite ori pentru că au câştigat competiţiile organizate de Inspectoratul de Jandarmi Buzău cu ocazia zilei armei.

Laurenţiu Marinov/Andrei Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ