A SCĂPAT DE CONDAMNARE

0
297

După mai bine de doi ani de proces şi o condamnare cu executare la instanţa de fond pentru tentativă de omor, patronul unei cunoscute firme de internet, acuzat că, în ianuarie 2016, a lovit intenţionat cu maşina un angajat al societăţii Electrica, a fost exonerat de răspunderea penală. Înainte de pronunţarea definitivă, victima şi-a retras plângerea şi, astfel, Denis Toader a scăpat de condamnare.
Doi ani a durat procesul în care Denis Toader, aptronu unei firme de internet și fratele fostului consilier local Florin Toader, era acuzat de tentativă de omor. Magistrații au decis ca inculpatul să fie exonerat de răspunderea penală. Înainte de pronunţarea definitivă, victima şi-a retras plângerea şi, astfel, Denis Toader a scăpat de condamnare.
„Admite apelul declarat de inculpatul Toader Denis Daniel, împotriva sentinţei penale nr. 14 din 8 februarie 2018 pronunţată de Tribunalul Buzău, pe care o desfiinţează în parte şi, menţi¬nând dispoziţia de schimbare a încadrării juridice din infracţiunea de tentativă la omor, (…) în infracţiunea de lovire sau alte violenţe, încetează procesul penal pornit împotriva inculpatului prin retragerea plângerii prealabile a persoanei vătămate Andronescu Dumitru, (…), lasă nesoluţionată acţiunea civilă exercitată de partea civilă Andronescu Dumitru. Obligă pe partea civilă Andronescu Dumitru la plata sumei de 3.800 lei, cheltuieli judiciare aferente judecăţii în fond. II).Respinge ca nefondat apelul declarat împotriva aceleiaşi sentinţe de Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău. Cheltuielile judiciare avansate de stat cu procedura în instanţa de apel rămân în sarcina statului. Definitivă.
Denis Toader, fratele fostului consilier local Florin Toa¬der, a fost condamnat de instanţa de fond, la 2 ani şi 6 luni de închisoare pentru loviri şi alte violenţe, după ce a fost dispusă schimbarea juridică a faptelor, el fiind trimis în judecată pentru tentativă de omor. De asemenea, Denis Toader a fost obligat de instanţă la plata a 25.000 lei cu titlu de despăgubiri reprezentând daune morale, victimei Dumitru Andronescu, 3.800 lei cheltuieli judiciare şi 1.040 lei onorariu apărător. Denis Toader a fost trimis în judecată în fe¬bruarie 2016 pentru tentativă de omor, după ce a lovit cu maşina un angajat al societăţii Electrica şi apoi ar fi sărit cu pumnii asupra lui, lovindu-l în zona feţei. Iniţial, acuzaţiile au fost de lovire sau alte violenţe, dar ulterior procurorii au continuat cercetările pentru tentativă de omor.
Administratorul firmei de internet a fost trimis în judecată o lună mai târziu, la sfârşitul lunii februarie, dosarul fiind trimis spre soluţionare Tribunalului Buzău. Denis Toader s-a aflat sub control judiciar, după ce a stat mai multe luni în arest la domiciliu. Ulterior, Curtea de Apel Ploieşti a desfiinţat aceste prevederi.
Administratorul NanoNet a fost reţinut pe 28 ianuarie 2016 de poliţişti, sub acuzaţia de tentativă de omor, iar a doua zi a fost plasat în arest la domiciliu. El a fost acuzat de muncitorii din echipa de intervenţie a furnizorului de electricitate că a dat intenţionat cu maşina peste un coleg de-al lor, după care l-a luat la pumni. Toader s-a apărat însă, spunând că a fost doar un accident şi i-a acuzat, la rândul său, pe angajaţii Electrica de furt de cablu. Muncitorul lovit a ajuns la spital, unde medicii au constatat că a fost victima unui accident rutier şi a unei agresiuni.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ