A SCĂZUT RATA ȘOMAJULUI

0
11

Buzăul nu mai este pe primul loc în țară
După ce Buzăul a fost campion la rata șomajului la finele a anului trecut, iată că în primele patru luni ale anului 2021 aceasta a scăzut cu aproximativ două procente. Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă anunță la începutul lunii mai o rată a șomajului de aproximativ 5% . În numai patru luni, în jur de 3000 de buzoieni, s-au angajat.
Județul Buzău a încheiat anul 2020 pe locul întâi pe țară, în cea ce privește rata șomajului,cu un procent de 7,84 % . Însă, începutul anului vine cu vești bune. În primele patru luni, aproximativ 3000 de buzoieni și-au găsit un loc de muncă.
Din cele apoximativ 9000 de persoane aflate în evidența Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Buzău, circa 7000 sunt șomeri neindemnizați.
În fiecare zi, în jur de 150-200 de locuri de muncă sunt disponibile prin intemediul AJOFM Buzău. Multe, sunt meserii pe cale de dispariție.
Cu toate acestea , rămâne problema numărului mare al şomerilor neindemnizaţi . Mmajoritatea sunt beneficiarii venitului minim garantat şi nu vor să muncească.

Iuliana Sârbescu / Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ