A SCĂZUT RATA ȘOMAJULUI

0
44

În primele luni ale anului mulţi buzoieni şi-au găsit de lucru

Pandemia de coronavirus a pus pe butuci toată economia județului. La sfârșitul anului trecut, Buzăul se afla pe primul loc în privinţa şomajului, cu o rată de 7.63%, cu 13.100 de persoane aflate în evidența Agenției Judeţene de Ocupare a Forței de Muncă. Însă, încadrarea în piața muncii a multor buzoieni a făcut ca la sfârșitul lunii februarie rata şomajului să scadă la 7,01% cu 12.000 de persoane aflate sub o formă de evidență și plată .
Închiderea restaurantelor și disponibilizările la unele din cele mai mari fabrici au dus Buzăul la sfârșitul anului 2020 pe primul loc în cea ce privea rata șomajului. Situaţia s-a schimbat, însă, la începutul acestui an. În prezent, reprezentanţii Agenției Judeţene pentru Ocuparea Forței de Muncă susțin că numai în primele două luni ale anului 2021, peste 1500 de persoane şi-au găsit un loc de muncă. Acest lucru a condus la o scădere a ratei șomajului, acesta ajungând la 7,01%. Aproximativ 800 de buzoieni și-au găsit un loc de muncă în primele două luni ale anului.
Cele mai multe persoane înregistrate la plată în cadrul AJOFM, peste 1000, sunt beneficiari ai Legii 416 privind venitul minim garantat.Aceasta prevede că familiile și persoanele singure, cetățeni români, au dreptul la un venit minim garantat ca formă de asistență socială. Însă, și aici se fac pași spre a se găsi un loc de muncă .
Având în vedere efectele pandemiei de coronavirus și faptul că în lunile de iarnă se găsește mai greu un job, cifrele indicate de AJOFM indică faptul că mulți buzoieni își doresc să muncească.

Iuliana Sîrbescu / Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ