A SOSIT BRADUL DE CRĂCIUN

0
81

Bradul de Crăciun a ajuns şi a fost instalat, în Piaţa Dacia. La fel ca anul trecut, bradul care va împodobi de săbători centrul oraşului a fost donat de un cetăţean. Arborele are aproape 50 de ani, iar până astăzi a fost un reper al străzii Traian Vuia. Proprietarul a fost nevoit să-l taie, dar s-a gândit să îl doneze municipalităţii.
Un brad, falnic, de 50 de ani, va împodobi de sărbători, centrul Buzăului. Provine din curtea unui cetăţean de pe strada Traian Vuia, care nevoit fiind să renunţe la brad a decis să îl doneze locuitorilor oraşului, pentru a fi amplasat în Piaţa Dacia şi împodobit pentru Crăciun. Bradul are o poveste, pe care viceprimarul Ionuţ Apostu a postat-o pe Facebook.
“Așa cum v-am obișnuit în ultimii ani, și bradul din acest an are o poveste. Nu este tăiat din pădure, ci este “buzoian” de-al nostru, “locuia” până acum câteva zile pe strada Traian Vuia! Deși era un punct de reper al zonei, proprietarul a fost nevoit să renunțe la un exemplar așa frumos pentru că, după aproape 50 de ani de viață, afecta fundația casei! Dar povestea abia acum începe: în 1981, când era crud și își croia drum înspre cer, un răuvoitor i-a rupt vârful! Atunci, străbunica domnului Spirea a căutat o metodă să îl salveze…i-a legat o crenguță în două atele improvizate să se înalțe spre albastrul cerului! Și cum natura face minuni….iată-l semeț din nou să ne bucurăm cu toții de el! Din păcate, pentru a nu distruge casa, dl Spirea a fost nevoit să renunțe la el și îi mulțumesc public pentru gestul său! Astfel, ne bucurăm toți buzoienii de măreția lui la Târgul de Crăciun!
Sărbători binecuvântate, dragi buzoieni!”, a scris Ionuţ Apostu, viceprimarul municipiului Buzău, pe Facebook.
Şi anul trecut, bradul de Crăciun din centrul Buzăului a fost donat de un buzoian. Cetăţeanul a dăruit arborele după ce a fost nevoit să-l taie, din curtea sa, de pe strada Orizontului.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ