A VENIT A TREIA TRANȘĂ DE VACCIN ANITIGRIPAL

0
22

Săptămâna accesta la Directia de Sănătate Publică au ajuns aproximativ 11.000 doze de vaccin anitgripal. Pentru județul Buzău, este a treia tranșă de vaccin primit prin Programul Național de Imunizare gratuită, fiind și cea mai mare până la acest moment. Pentru acest sezon, sunt așteptate, în total, 50.000 de doze de vaccin, aproape dublu față de anii precedenți.
Prima tranșă de 7 200 de doze de vaccin antigripal, a venit la Buzău, la jumătatea lunii septembrie. Aacestea au fost pentru persoanele din categoriile considerate cu risc mare de îmbolnăvire. Cea de-a doua tranșă, în jur de 1400 de vaccinuri a ajuns la începutul acestei luni, pentru copii cu vârste cuprinse între șase luni și trei ani. Luni, Directia de Sănătate Publică a primit a treia tranșă. De această dată,vaccinul va fi folosit pentru imunizarea personalului din sistemul sanitar, si a copiilor din centrele de asistență socială.
Potrivit directorului executiv al Directiei de SănătatePublică, până la sfârsitul anului, sunt așteptate încă patru tranșe de vaccin antigripal.
Restul dozelor de vaccin vor fi distribuite în luna noiembrie. Următoarea tranșă va fi destinată pacienților cu boli cronice și persoanelor de vârsta a treia. Pentru acest sezon, Ministerul Sănătăţii a achiziţionat, la nivel național, 3 milioane de doze de vaccin gripal, o cantitate dublă față de anul trecut.

Iuliana Sirbescu/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ