A VENIT ULTIMA TRANȘĂ DE VACCIN ANTIGRIPAL

0
20

Ultima tranșă de vaccin antigripal, ce constă în 10.000 doze a ajuns săptămâna acesta la Buzău. Acestea vor fi distribuite medicilor de familie, care urmează să le administreze. La nivelul județului Buzău au ajuns, în total , aproape 60.000 de doze .
Prin acest lot s-a completat în totalitate comanda pe care Direcția de Sănătate Publică Buzău au transmis-o la Ministerul Sănătății. La fel ca în anii trecuți, vor fi vaccinate persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, adică personalul medical, persoane cu vârsta peste 65 de ani, una dintre categoriile cele mai expuse la viroze respiratorii, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii și cardiovasculare, boli metabolice. Din cauza riscurilor generate de pandemia de corovavirus, numărul dozelor de vaccin este mai mare în comparație cu anii trecuți.
Potrivit specialiștilor de la Direcția de Sănătate Publică Buzău, mai mult de jumătate din dozele primite, aproape 30.000, au fost administrate către persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Iuliana Sârbescu/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ