ABSOLVENȚII DE GIMNAZIU, ÎN FEBRA EXAMENELOR

0
49

Absolvenții de gimnaziu intră în febra examenelor. Săptămâna aceasta se încheie etapa de înscrieri, iar luni candidații or susține prima probă scrisă. Peste trei mii de elevi au absolvit ciclul gimnazial la Buzău, în acest an, însă o parte dintre ei nu vor susține Evaluarea Națională fie pentru că au rămas corigenți, fie se vor înscrie în învățământul profesional.
Cursurile elevilor de clasa a opta se vor încheia vineri, pe 8 iunie. Acesta este și termenul limită până la care absolvenții de gimnaziu se pot înscrie la Evaluarea Națională. Examenul va debuta luni, cu proba scrisă la limba română, iar primele rezultate vor fi afișate pe 19 iunie. La Buzău, sunt peste trei mii de absolvenți de gimnaziu, însă nu toți vor susține examenul, care începe săptămâna viitoare.
Lista de modele de subiecte pentru Evaluarea Naţională 2018 au fost construite în funcţie de mai multe cerinţe, precum formulare clară, precisă şi în strictă concordanţă cu programele pentru Evaluarea Naţională, nivel mediu de dificultate şi posibilitatea de a fi rezolvate în 120 de minute. Față de anii anteriori, nu au intervenit modificări majore în desfășurarea Evaluării Naționale.
Rezultatele se vor afişa pe 19 iunie, iar contestaţiile vor putea fi depuse, în aceeaşi zi, între orele 14 – 19. Soluţionarea contestaţiilor va avea loc între 20 şi 22 iunie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 23 iunie.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ