ABULANŢA NEAGRĂ, UN MIT

0
149

Ministerul de Interne vine cu lămuriri în discuţiile aprinse privind ambulanţa care ar răpi copiii, mit care a circulat într-o vreme şi prin Buzău. Povestea a revenit în actualitate, recent, după ce o scriitoare care călătoreşte prin ţară cu un vehicul de tip medical a fost agresată de mai multe persoane, pe o stradă din Capitală.
Într-o postare pe Facebook , Ministerul de Interne dă asigurări că povestea ambulanţei cu care sunt răpiţi copii pentru trafic de organe, poveste ce a fost răspândită, la un moment dat şi prin Buzău şi a creat ceva panică printre părinţi, este pură fabulaţie.
“Periodic în spaţiul public revine mitul ambulanţei negre cu care se răpesc copiii! Facem un apel ferm la toţi cei care primesc astfel de mesaje: NU LE POPULARIZAŢI ŞI NU LE REDISTRIBUIŢI! Acestea sunt mesaje false şi nu fac altceva decât să creeze o stare de panică nejustificată. Oameni buni, AMBULANŢA NEAGRĂ NU EXISTĂ!”, au precizat reprezentanţii Ministerului de Interne, pe Facebook.
Cu precizări referitoare la acest subiect a venit astăzi Poliţia, care spune că în România nu au fost înregistrate astfel de cazuri.Poliţiştii fac apel la cetăţeni să nu distribuie pe rețelele de socializare mesaje false. Acestea nu fac altceva decât să creeze o stare de panică nejustificată pentru orice părinte care își dorește tot ce-i mai bun pentru copilul său. Mitul ambulanţei care adună copii a revenit în actualitate, după ce, miercuri noapte, o femeie care dormea într-o maşină parcată pe o stradă din Capitală, a fost atacată de câteva persoane. Maşina femeii ar fi fost o autospecială dintr-un proiect personal, pe care il numea „Salvaţi literatura”. Potrivit unor surse apropiate anchetei, femeia a fost acuzată de atacatori că ar fi furat copii, deşi poliţiştii nu au indicii în acest sens.

Laurenţiu Marinov

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ