LUCRARE ÎNCHEIATĂ, RECEPŢIE REFUZATĂ

0
1251

Primăria din CA Rosetti, invocă probleme la sistemul de apă, dar încasează facturi

Beneficiari ai unui sistem nou de alimentare cu apă, locuitorii din CA Rosetti nu se pot bucura de investiţia realizată la ei în comună pentru că Primăria refuză să facă recepţia finală a lucrării. Mai mult, primarul îi anunţă pe cetăţeni că furnizarea apei în patru sate ale comunei ar putea fi sistată. Vina o aruncă pe societatea care a realizat lucrările, deşi el este cel care blochează semnarea procesului vernbal de predare-primire.
Primarul comunei CA Rosetti, Costel Crăciun, aflat la primul mandat, nu pare să înţeleagă întru totul responsabilităţile pe care le-a preluat în urmă cu aproximativ 5 luni când a fost instalat în funcţie. El refuză în mod repetat să facă recepţia unei investiţii ce a fost demarată în timpul fostei administraţii, într-un sistem de alimentare cu apă. În loc să încerce să gestioneze situaţia, primarul Crăciun invocă unele situaţii neconforme ale proiectului şi aruncă întrega vină pe societatea care a realizat şi finalizat lucrările de alimentare cu apă . Mai mult, printr-o postare pe pagina de socializare a primăriei, cetăţenii sunt avertizaţi că vor rămâne fără apă.
“Bună ziua, stimați locuitori ai comunei C.A. Rosetti!
Vă aducem la cunoștință faptul că se fac presiuni asupra noastră de către firma SC Mega Edil SRL, executantă a proiectului privind alimentarea cu apa pentru a semna recepția FĂRĂ OBIECȚIUNI a acestui proiect ce este neconform, care are diferite defecțiuni pe care ar trebui să și le asume. Dacă amenințările dumnealor nefondate sunt totuși reale, aceștia vor sista pe o perioada nedeterminata furnizarea apei a următoarelor localitati:Bilhacu,Cotu Ciorii, C.A.Rosetti și Vizireni. Dorim să înțelegeți că acest lucru nu se întâmplă din vina noastră și nu ține de noi”
Dar ce reprezintă aceste obiecţiuni invocate de primar şi cine este în măsură să le formuleze. Sunt aspecte tehnice, printre care şi calitatea apei, care, cu siguranţă, nu pot fi ridicate decât de cineva care are pregătirea tehnică necesară pentru a le evalua. Iar primarul Crăciun, după cum el însuşi recunoaşte, nu este specialist.
În realitate, cetăţenii din CA Rosetti se declară mulţumiţi că au apă la robinet, lucru care îi scuteşte de multe greutăţi. Îi sperie, însă zvonurile alimentate de reprezentanţii primăriei că furnizarea ar putea fi sistată.
Patru adrese a trimis societatea Mega Edil către Primăria CA Rosetti, prin care era solicitată recepţia finală a lucrării. Nici uneia nu i s-a dat curs până în prezent. În plus, primarul nu recunoaşte decât una singură, cea mai recentă, din 15 martie.
Recepţia nu s-a făcut până în acest moment şi din cauza unei erori de ordin legal. Din comisie trebuie să facă parte şi un reprezentant al Inspectoratului de Stat în Construcţii, iar conducerea Primăriei CA Rosetti a omis acest aspect.
Despre obligvativitatea prezenţei unui specialist vorbeşte şi reprezentantul constructorului.
Pentru un serviciu care nu este conform, după spusele primarului, şi pentru apa care nu ar fi potabilă, oamenii plătesc lună de lună facturi. Acest lucru este posibil după o intervenţie neautorizată de constructor, la reţeaua de apă pentru care nu s-a făcut recepţia. Administraţia locală a realizat deja branşamente şi a început furnizarea, fapt care afectează din punct de vedere tehnic întreaga investiţie.
În cursul anului trecut a avut loc o recepţie parţială, pentru acea parte a lucrării ce fusese executată, iar anumite aspecte considerate la momentul respectiv neconforme, au fost remediate. Lucrarea are o garanţie de 60 de luni, perioadă în care firma care a executat lucrările de alimentare cu apă va asigura buna funcţionare a sistemului. Acest termen începe însă, de la data recepţiei finale, recepţie care este întârziată de primarul din CA Rosetti.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ