ACCIDENT MORTAL CU O AMBULANŢĂ, PE DN2E85

0
336

O femeie de 75 de ani, infectată cu coronavirus, a murit marţi seară după ce ambulanţa cu care era transportată la un spital din judeţul Bacău s-a răsturnat. Accidentul a avut loc pe DN2E85, în localitatea Mărăşeşti, din judeţul Vrancea, după ce şoferul a pierdut controlul direcţiei şi a intrat într-un cap de pod. Medicul a suferit răni grave, iar şoferul şi asistentul medical ce făceau parte din echipaj au primit îngrijiri medicale la faţa locului.
Mari semne de întrebare în privinţa infrastructurii rutiere se ridică în urma accidentului în care a fost implicată ambulanţa. Plecată de la Buzău cu o pacientă, infectată cu Covid 19 ce trebuia transferată la un spital din judeţul Bacău, ambulanţa s-a răsturnat, pe DN2 E85. În zona căii ferate ce traversează șoseaua europeană, șoferul ambulanței a pierdut controlul direcției de mers și s-a răsturnat, după ce s-a izbit de un cap de pod, aflat pe sensul opus de mers. Consecinţele accidentului pe şoseaua cunoscută drept “Drumul morţii” au fost tragice. Pacienta a murit, iar doctoriţa care o însoţea a fost grav rănită.
“Pompierii militari au intervenit marți, 16 februarie, în jurul orei 20:00, la un accident rutier produs pe DN 2 E85, pe raza orașului Mărășești. O ambulanță a Serviciului de Ambulanță Județean Buzău, ce efectua un transfer interclinic către secția ATI a Spitalului Buhuși, cu o pacientă în vârstă de 75 ani, intubată, s-a răsturnat după ce a intrat în coliziune cu un cap de pod(…) La sosirea echipajelor de intervenție la fața locului, șoferul ambulanței și asistentul medical se autoevacuaseră. Pompierii au extras din habitaclu medicul și pacienta, ambele persoane aflate în stare de inconștiență. Din nefericire, pacienta a fost declarată decedată. Medicul, persoană de sex feminin, în vârstă de 60 ani de ani, politraumatizat prin accident rutier, a fost preluat și transportat la Unitatea Primiri Urgențe Focșani, de către un echipaj SAJ Vrancea.Șoferul ambulanței care prezenta traumatism la umărul drept și asistentul medical care a suferit atac de panică au fost asistați la fața locului de către paramedici și echipajele SAJ”, a transmis Biroul de presă al ISU Vrancea.
Lipsa locurilor destinate pacienţilor cu Covid 19, în secţia ATI, a Spitalului Judeţean Buzău, a fost cauza pentru care medicii au decis transferul pacientei.
Medicul Mariana Pruteanu, de la Serviciul Județean de Ambulanță Buzău, care a fost grav rănită în accidentul de marți seară de la Mărășești, a fost transferată de la Spitalul Județean Focșani, acolo unde a ajuns imediat după accident, la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală. Transferul s-a realizatîn cusul nopții.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ