Accidentele rutiere cu bicicliști în scădere

0
3

Recomandări de la polițiști pentru prevenirea evemnimentelor în trafic
În fiecare an, în data de 3 iunie este marcată Ziua mondială a bicicletei, potrivit site-ului oficial al Organizaţiei Naţiunilor Unite. Cu această ocazie, polițiștii buzoieni au organizat o întâlnire în care au discutat despre regulile de circulație, ce înseamnă să fi biciclist și mai presus de toate despre comportamentul în traficul din ce în ce mai dificil din oraș care îi poate feri de bicicliști de accidente rutiere.
Numărul accidentelor în care sunt implicați bicicliști se află pe un trend descendent, au explicat polițiștii cu ocazia Zilei mondiale a bicicletei. Acest lucru este pus pe seama faptului că cel puțin în municipiul Buzău pistele destinate acestei categorii de participanți la trafic au fost dezvoltate de către administrația publică locală.
Totuși traficul rutier este deosebit de aglomerat. Oamenii legii recomandă bicicliștilor să își ia o serie de măsuri prin care să se pună la adăpost de accidente dar și de furturi.
La activitatea preventivă organizată de polițiști au luat parte cicliști de anduranță, care au pedalat de-a lungul timpului la diverse maratoane dedicate, bicicliști amatori, dar și copii care au învățat cum să se pregătească înainte de a ieși pe stradă la plimbare.
În cadrul evenimentului au fost aduse în atenție prevederile legislative în domeniu, recomandări pentru prevenirea implicării în evenimente rutiere a acestei categorii de participanți la trafic, dar și momente din experiența bicicliștilor prezenți.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ