ACORDURI, SEMNATE LA DUBĂSARI

0
166

O delegaţie a Consiliului Judeţean Buzău s-a bucurat de o primire deosebit de călduroasă în Raionul Dubăsari din Republica Moldova. Cu ocazia vizitei ce s-a desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute au fost încheiate două acorduri importante de colaborare între cele două administraţii.
O delegaţie formată din consilieri şi membri ai aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Buzău, condusă de preşedintele Petre Emanoil Neagu, a fost la sfârşitul săptămânii trecute în Republica Moldova. Vizita s-a desfăşurat la invitaţia Consiliului Raional Dubăsari, iar gazdele au întâmpinat delegaţia de la Buzău cu tradiţionala ospitalitate moldovenească.
La nivel oficial, vizita a avut drept rezultat semnarea unor documente de natură să promoveze relaţiile treansfrontaliere, dar şi pentru a veni în ajutorul localnicilor din raionul Dubăsari. Acordurile au fost parafate în cadrul unei şedinţe comune a celor două consilii, în localitatea Coşniţa, unde îşi are sediul Consiliul Raional Dubăsari. Consiliul Județean Buzău va sprijini, pe parcursul a doi ani, Consiliul Raional Dubăsari în demersul de a dezvolta tabăra „Prietenia” din satul Coşniţa, pentru a oferi noi facilități copiilor şi tinerei generații. În baza acordului de înfrățire dintre Consiliul Judeţean Buzău şi Raionul Dubăsari, în anul 2017 au fost în această tabară 92 de copii din Județul Buzău, iar in 2018 – 88 de copii.
Proiectul de extindere a taberei de la Coşniţa a demarat în urmă cu câţiva, dar s-a blocat din cauza lipsei fondurilor.
Prin cel de-al doilea acord, Consiliul Județean Buzău şi Consiliul Raional Dubăsari sunt primele unități administrativ-teritoriale ce au semnat o inițiativă comună de asociere trilaterală cu Raionul Sobinka, din Federația Rusă. Această promovare a relațiilor transfrontaliere are ca scop dezvoltarea unor proiecte în domeniul educațional, social, cultural şi nu numai.
La şedinţa comună a Consiliului Raional Dubăsari şi a Consiliului Judeţean Buzău a participat şi Adrian Sârbu, ministru plenipotentiar al Ambasadei României la Chişinău.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ