ACȚIUNE LĂUDABILĂ LA POGOANELE

0
282

Acțiune lăudabilă în orașul Pogoanele. Autoritățile locale au organizat o campanie de donare de sânge, la care au răspuns prezent aproape 200 de persoane. Sediul Primăriei a devenit spațiu pentru donatorii cu inimă mare. De la elevii de la liceele din oraș până la angajații Primăriei, profesori sau oameni de-ai locului au făcut o faptă bună, care să vină în sprijinul bolnavilor aflați pe patul de spital, în preajma sărbătorilor.
Forfotă mare, marți dimineață, la Primăria Pogoanele. Zeci de oameni au răspuns pozitiv apelului lansat de primarul orașului, Florin Dumitrașcu, de a dona sânge. Cunoscută fiind criza de sânge din spitalele din România, edilul nu a vrut să rămână indiferent la nevoile oamenilor și a decis să organizeze, cu sprijinul Centrului Transfuzii Buzău, o colectă mobilă. Așa că a pus la dispoziție o sală încăpătoare și potrivită unei astfel de acțiuni și a făcut apel la toți locuitorii din Pogoanele și din localitățile învecinate să vină să doneze sânge.
Pentru a oferi încredere cetățenilor din Pogoanele, însuși primarul Florin Dumitrașcu s-a numărat printre donatori.
Exemplul său a fost urmat și de către profesorii liceelor din Pogoanele, care au venit să doneze sânge alături de mai mulți colegi.
Nici cei mai tineri dintre locuitorii din Pogoanele nu au rămas indiferenți. Elevii care au împlinit 18 ani au venit să doneze sânge pentru prima dată în viață.
În cele câteva ore cât a durat acțiunea, aproape 200 de persoane au ales să doneze sânge, fiind de mare ajutor semenilor aflați pe patul de spital, în preajma Sărbătorilor de iarnă.
Pentru că acțiunea s-a bucurat de succes, iar locuitorii din Pogoanele au demonstrat că au suflet mare, primarul Florin Dumitrașcu spune că astfel de gesturi vor deveni tradiție și, cel puțin o dată pe an, cetățenii vor dona sânge.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ