ACTIVITATE IMPORTANTĂ A DEPUTATULUI SORIN LAZĂR

0
373

Activitate importantă a deputatului Sorin Lazăr, în aproape un an de la preluarea noului mandat de parlamentar. 15 propuneri legislative au fost formulate de către alesul buzoian, iar două dintre ele au fost promulgate legi. Totodată o moțiune de cenzură venită din partea lui Sorin Lazăr a fost adoptată. Un proiect de suflet al deputatului rămâne Geoparcul Ținutul Buzăului, proiect ce a făcut pași importanți, în ultima perioadă.

Deputatul Sorin Lazăr și-a prezentat, astăzi, activitatea pe care a desfășurat-o în parlament, în mai puțin de un de la preluarea noului mandat. Buzoianul a luat de șase ori cuvântul în plen și a vorbit despre proiecte de lege și propuneri legislative importante, care privesc veteranii de război, dar și modificarea unor articole ce vizează exceptarea de la plata timbrului de mediu şi a autovehiculelor destinate a fi utilizate de către unităţile sistemului administraţiei penitenciare. Un alt proiect de lege supus dezbaterii are ca obiect reglementarea unor măsuri, precum: acordarea unor facilităţi fiscale, respectiv scutirea de la plata impozitului pe venit pentru persoanele fizice care îşi desfăşoară activitatea în domeniul cercetării şi inovării; neimpozitarea venitului obţinut din darea în plată a imobilului ipotecat în favoarea creditorului; aplicarea cotei reduse de TVA de 9% pentru livrarea unor produse necesare producţiei agricole – îngrăşăminte, pesticide, seminţe şi alte asemenea; posibilitatea organului fiscal central de a aproba un alt plafon de încasări decât cel stabilit de lege, la cererea operatorilor economici şi organizatorilor de nunţi şi botezuri, în cazul în care aceştia prezintă informaţii din care rezultă că încasările de la persoane fizice depăşesc plafonul prevăzut de lege; extinderea excepţiei de neaplicare a plafoanelor pentru retragerile lunare din conturi bancare în cazul operaţiunilor de plăţi efectuate de profesionişti către persoane fizice, operaţiuni care au caracter ocazional şi sezonier.

Un aport important l-a adus deputatul Sorin Lazăr la modificarea ordonanței de Guvern care privește întărirea disciplinei financiare la nivelul unor operatori economici la care statul sau unitățile administrativ-teritoriale sunt acționari unici sau majoritari. Totodată un alt proiect de lege supus dezbaterii are ca obiect modificarea cadrului legislativ, astfel încât acesta să permită creşterea numărului de beneficiari de ajutor de minimis pentru promovarea exporturilor.

Un alt succes al deputatul Sorin Lazăr a fost adoptarea moțiunii de cenzură “România nu poate fi confiscată! Apărăm democrația și votul românilor!”,  iniţiată de deputaţi şi senatori aparţinând grupurilor parlamentare ale Partidului Social Democrat și ale grupurilor parlamentare ale Alianței Liberalilor și Democraților din Camera Deputaților și Senat.

Împreună cu colegii săi din Comisia pentru buget, finanțe și bănci și Comisia de muncă și protecție socială din Parlamentul României, Sorin Lazăr a susținut mai multe amendamente care au avut drept rezultate creșterea salariilor mai multor categorii profesionale care nu au beneficiat până acum de nici o majorare. Este vorba de medicii militari, funcționarii din domeniul protecției mediului din cadrul agențiilor județene și Gărzii de Mediu, personalul din cadrul Oficiilor teritoriale pentru întreprinderi mici și mijlocii și cei de la Comisariatele regionale și județene pentru protecția consumatorilor.

Un proiect de suflet al deputatul Sorin Lazăr rămâne Geoparcul Ținutul Buzău, în care și-a pus toată speranța că va deveni un model economic de succes cu șanse de dezvoltare. În urma demersurilor sale, în luna iunie a acestui an, s-a efectuat o vizită de lucru la Geoparc, unde au fost invitați reprezentanți ai Ministerului Turismului, primarii din localitățile implicate în proiect, președintele Consiliului Județean, reprezentanți ai Geoparcului Ținutului Buzăului, Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului, reprezentanți ai Comitetului Național Român UNESCO și reprezentanți ai Ministerului Mediului alături de specialiști în speologie.

Social- democratul Sorin Lazăr este vicepreședinte al Comisiei pentru buget, finanțe, bănci și are la activ, în prima sesiune a actualei legislaturi, 735 de voturi finale. Astfel se remarcă o prezență importantă a buzoianului în Parlament. (DENISA IRIMIA)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ