ACTIVITATEA DE TRANSPLANT, ÎN IMPAS

0
76

Spitalul Județean de Urgență Buzău este cuprins în rețeaua unităților sanitare în care pot fi prelevate organe de la pacienții aflați în moarte cerebrală. De-a lungul timpului, medicii buzoieni chiar au reușit să ducă la bun sfârșit astfel de intervenții, numai că, anul acesta, activitatea de transplant înregistrează un regres.

Opt persoane internate în Spitalul Județean Buzău au fost potențiali donatori, numai că decesul acestora a survenit înainte de efectuarea testelor specifice pentru prelevarea de organe. În plus, cazurile foarte grave de traumatisme craniene sunt trimise către spitalele din București și, de regulă, aceștia sunt pacienții care intră în moarte ceerebrală și care pot deveni donatori.

Echipa de transplant din Spitalul Județean este formată din medicii Adrian Zoican și Florin Tănase. Aceștia vor participa, la finele săptămânii, la reuniunea coordonatorilor la nivel național, de unde speră să vină cu noi informații care să ajute la îmbunătății activității de prelevare de organe.

Spitalul Județean de Urgență Buzău este acreditat să desfășoare activitate de transplant din anul 2014.(DENISA IRIMIA)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ