Activitatea Prefecturii blocată! Se caută juriști

0
97

Prefectura Buzău se află în imposibilitatea de a soluționa dosarele de fond funciar după ce Guvernul a decis să o înlăture de la conducerea instituției pe Aurelia Mitrea. Actualul subprefect, care ține loc și de șef al instituției, nu poate îndeplini simultan funcția de secretar și de președinte al comisiei de fond funciar. Conform legii pentru a fi oficializat un document este nevoie de două semnături, lucru ce actualul subprefect nu îl poate realiza. Prin urmare toate dosarele depuse spre soluționare sunt blocate pînă la numirea oficială a unui prefect cu acte în regulă.
Prefectura Buzău nu se confruntă doar cu lipsa unui prefect. În mandatul Aureliei Mitrea mai mulți juriști s-au orientat către alte instituții motiv pentru care instituția duce lipsă de specialiști. Notoriu este cazul juristului Diana Pavel, cea care a părăsit Prefectura în favoarea Primăriei Buzău unde în prezent ocupă funcția de secretar general. Prefectura a organizat concurs pentru posturile rămase vacante iar recent a fost angajat un jurist.
Nu este pentru prima dată cînd Instituția Prefectului Buzău trece printr-un moment dificil datorat lipsei unui prefect. Ba mai mult a devenit un obicei ca mandatul trimisului Guvernului în teritoriu să nu dureze mai mult de un an.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ