ACUZAȚIE DE MALPRAXIS LA SPITALUL JUDEȚEAN

0
166

Familia unui pacient operat la Spitalul Județean de Urgență Buzău îl acuză pe medicul care a efectuat intervenția chirurgicală că a uitat în colonul bolnavului o bucată de material textil. Pe de altă parte, chirurgul spune că o astfel de imprudență era imposibilă din punct de vedere medical. Rudele pacientului au depus plângere la Colegiul Medicilor, iar conducerea Spitalului a deschis o anchetă.
Ștefan Rădulescu, de 71 de ani din Buzău a efectuat, în luna decembrie a anului trecut, o operație la Spitalul Județean, la scurt timp după ce medicii au constatat că suferă de cancer de colon. Intervenția chirurgicală a fost necesară pentru a-i crea pacientului anus contra naturii. Familia bolnavului spune că imediat după operație ar fi primit asigurări că totul decurge normal într-un astfel de caz și că urmează perioada de recuperare. Numai că bărbatul se simțea rău și se plângea că se simte mereu sătul și nu poate să mănânce. În weekend, starea pacientulului era una îngrijorătoare și rudele au chemat ambulanța care l-a transportat la spital. Aici, susține soția pacientului, medicul chirurg care era de gardă ar fi scos o bucată de material textil din intestinul pacientului, prin orificiul din abdomen. Însă medicul care a efectuat intervenția chirugicală din luna decembrie se apără și spune că o astfel de imprundență este imposibilă în timpul unei operații de acest gen.
Cele afirmate de chirurgul Cătălin Bostan sunt susținute și de medicul care a fost de gardă în week end. Doctorul susține că problemele pacientului erau cauzate de un dop de materii fecale și nicidecum de o bucată de material textil.
În urma celor semnlate de către rudele pacientului, conducerea Spitalului Județean Buzău a demarat o anchetă.
Rudele pacientului au reclamat echipa de medici la poliţie pentru malpraxis, alte plângeri ajungând atât la Colegiul Medicilor, cât și la conducerea unității medicale.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ