Acuzații de la Lopătari

0
28

Comuna scoasă de pe harta alocărilor bugetare
În jur de 40 de milioane de lei a primit județul Buzău din fondul de rezervă al statului, bani necesari unor cheltuieli curtente ale administrațiilor publice locale. Din lista comunelor lipsește Lopătari, primarul comunei precizând că repartizarea sumelor s-a făcut pe criterii politice. Primarul localității face parte din USR, singurul de altfel care câștigat o primărie în județul Buzău candidând sub culoarea acestei formațiuni politice. O altă primărie care nu a primit bani este Ziduri.
“Aproape 40 milioane de lei pentru județul Buzău, alocați de Guvernul României din fondul de rezervă bugetară!… Județul Buzău va beneficia de 35.650 milioane lei pentru cheltuielile ce vor fi efectuate până la finele anului în curs”, a transmis președintele PNL Buzău, Gabriel Avrămescu.
Banii au fost deja alocați comunelor de către Consiliul Județean, în medie fiecare administrație primind în jur de 250 – 300 de mii de lei. Comuna Lopătari, singura unitate administrativ teritorială câștigată la Buzău de USR nu a primit niciun ban. Primarul localității a precizat că alocarea financiară s-a făcut strict pe criterii politice.
O altă comună care nu a beneficiat de bani din fondul de rezervă este comuna Ziduri condusă de către un primar Pro România.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ