ACUZAȚII DE VIOL ÎNTR-UN CENTRU DE PLASAMENT

0
108

Anchetă la un centru de plasament din Râmnicu Sărat, după ce una dintre adolescentele asistate s-a plâns că a fost obligată să-i facă sex oral de mai multe ori unui instructor. Atât Poliția, cât și Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului au deschis anchete pentru a stabili dacă cele povestite de fata cu handicap mintal sunt reale.
La Complexul de servicii pentru copilul cu handicap nr. 14 din Râmnicu Sărat a fost deschisă o anchetă după ce o minoră asistată, în vârstă de 17 ani, s-ar fi plâns că ar fi fost obligată să-i facă sex oral de mai multe ori unui instructor. Cazul a fost sesizat Poliției pe 7 ianuarie de reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău, iar suspectul a fost mutat la o altă unitate unde nu mai intră în contact cu copii.
Fata a povestit că ar fi fost abuzată prima dată la jumătatea lunii decembrie, iar ulterior abuzul a continuat, minora sesizând reprezentanții Centrului abia pe 7 ianuarie, când s-a cerut intervenția oamenilor legii.
În Centrul nr. 14 sunt îngrijiți copii cu handicap mintal sau asociat, cu domiciliul în municipiul Râmnicu Sărat și împrejurimi. Adolescenta de 17 ani trăiește aici încă de la naștere și frecventează cursurile Școlii speciale din Râmnicu Sărat având în vedere handicapul său mintal. Totodată, instructorul acuzat de viol lucrează în acest centru de trei ani, iar în sistemul de protecție socială este angajat din anul 2007, perioadă în care nu a înregistrat nicio abatere disciplinară. Fata a povestit incidentul personalului din centru și imediat a beneficiat și de sprijin din partea psihologului.
În prezent, se așteaptă rezultatele examinării medico- legale și a evaluării neuropsihiatrice a fetei pentru a fi continuată cercetarea în cauză.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ