Acuzații și plângeri penale la Lopătari

0
1683

Scandal între PSD și primarul localității pe subiectul apei potabile
Acuzații extrem de grave între primarul comunei Lopătari și organizația locală a Partidului Social Democrat vizavi de sursele de apă potabile din zona Plaiul Nucului. Prin intermediul unei postări, social-democrații reclamă faptul că primarul a împânzit localitatea cu anunțuri conform cărora sursele stradale de apă nu sunt potabile deși un buletin de analize ar arăta contrariu. În repică, edilul a transmis că Direcția de Sănătate Publică a scos la iveală în urma unor analize, parametri depășiți, incompatibili cu o apă bună de consum, motiv pentru care a sesizat Poliție pentru dezinformările emise de organizația PSD.
Primarul comunei Lopătari a anunțat că a depus plângere penală la Poliție împotriva organizației locale a PSD. Scandalul a plecat după ce social-democrații au dezvăluit că edilul ar fi anunțat că apa din localitatea Plaiul Nucului este improprie consumului uman deși analizele arată cu totul altceva.
PSD Online Lopătari

“Vă supunem atenției un scenariu sinistru lansat de primarul comunei Lopătari, de a mai jefui și alți bani din fondul primăriei. În urmă cu câteva săptămâni, ne-am îngrozit de anunțurile afișate lângă pompele stradale din Plaiu- Nucului, că apa nu este potabilă. Oare ce intenții are să mintă niște oameni amărâți, care cară apă de băut de la sute de metri și care nu au posibilitatea de a-și achiziționa apă plată.
Iată dovada minciunii dumneavoastră! APA ESTE POTABILĂ LA PLAIU-NUCULUI!”, transmite organizația locală a PSD, pubicând în sprijinul afirmațiilor, un buletin de analize care prezintă valori sub cele maxim admise pentru anumiți indicatori chimici.
În replica, primarul comunei Lopătari a răspuns că reprezentanții organizației locale a PSD au comunicat date eronate, dezinformează și pun în pericol sănătatea locuitorilor pentru că apa nu este potabilă:

CLAUDIU CONSTANTIN FACEBOOK
“Ce face PSD la Lopătari nu este doar un act de maximă iresponsabilitate, ci și unul ilegal. Prezentând un set incomplet de analize, comunică eronat și cu rea intenție că apa din sursa Plaiul Nucului este potabilă, în contradictoriu cu buletinul de analize și măsurile impuse de Direcția de Sănătate Publică Buzău. În mod intenționat nu prezintă rezultatele pentru parametrii unde DSP a constatat recent depășiri, anume „Bacterii coliforme” și „Enterococi intestinali”! Am făcut plângere la Poliție, așa ceva este de neacceptat…Atașez și analizele reale și complete ale sursei de la Plaiul Nucului, conform DSP”.

Potrivit unui răspuns al Direcției de Sănătate Publică Buzău oferit primăriei Lopătari și pus la dispoziție de reprezentantul localității, ca urmare a solicitării unor analize de apă, s-au constatat neconformități la anumiți parametri.

RAPORT DSP
“La ieșirea din stație, apa nu era dezinfectată cu clor, analiza de laborator a evidențiat neconformități mari la parametrii: bacterii coliforme E.coli, enterococi intestinali. Datorită poluării microbiologice a apei distribuită în rețea, există risc de îmbolnăviri digestive…

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ