ACVARIU DE VIZITARE A BEBELUȘILOR, LA MATERNITATE

0
147

După scandalul izbucnit la Maternitatea Giulești din Capitală, dar și după rezultatele efectuate la Maternitatea din Buzău care indicau prezența stafilococului auriu în salonul de nou născuți, conducerea Spitalului Județean a căutat soluții astfel încât pericolul îmbolnăvirii să fie diminuat. Așa s-a ajuns la ideea amenajării unui acvariu de vizitare a bebelușilor. Practic, aparținătorii vor putea vedea bebelușii pe durata internării, însă nu îi vor putea atinge, eliminând astfel introducerea bacteriilor în spațiile din Maternitate și totodată riscul de îmbolnăvire.
Stafilococul auriu, responsabil de îmbolnăvirea a zeci de bebeluși născuți în Matenitatea Giulești din Capitală, a fost izolat și în secția de Neonatologie a Maternității Buzău. S-a întâmplat luna trecută, dar reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au anunțat că între timp au fost trasate sarcini clare către personalul medical și s-a realizat o dezinfecție riguroasă. De asemenea, s-au luat măsuri de limitare pe cât posibil a vizitelor în unitatea medicală. Pe durata internării mamei cu bebelușul, riscul de apariție a bacteriilor în secția sanitară crește. Tocmai pentru ca acest pericol să fie îndepărtat, reprezentanții DSP și cei ai Spitalului Județean au găsit o soluție modernă, aceea de a înființa niște acvarii de vizitare.
Propunerea a plecat de la medicul șef al Secției de Neonatologie și este inspirată de la spitalele moderne de peste hotare. Maternitatea din Buzău ar fi prima secție care ar beneficia de aceste măsuri începând chiar din luna ianuarie a acestui an. Beneficiile acestui acvariu de vizitare se vor vedea în timp, mai ales că acesta are rolul de a limita transferul de bacterii de la aparținători către bebeluși,
După ce această încăpere de sticlă pentru vizitare va fi montată în Secția de Neonatologie, conducerea Spitalului Județean Buzău ia în calcul montarea unor astfel de acvarii pe toate secțiile cu risc crescut de infecții.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ