Adăpostul pentru oamenii străzii, activat! Centrul la capacitate maximă

0
134

Temperaturile, care au coborît sub zero grade, i-au readus pe oamenii străzii în Centrul pentru persoane fără adăpost de pe strada Sperantei aflat în municipiul Buzău. Nevoiasii au fost tratati ca într-o zi de iarnă, cu ceaiuri, hrană si cazati în încăperi încălzite. Îmbrăcati cu hainele de-o viată, seniorii rămasi singuri priveau pe geam si îsi aminteau că acum zeci de ani au mai trecut prin cîteva primaveri la fel de capricioase. Frigul și ninsorile au determinat autoritățile locale să ia măsuri în ceea ce-i privește pe oamenii fără adăpost. Central termică a fost repornită după zilele călduroase iar asistații social au beneficiat de ceaiuri fierbinți și hrană caldă pentru a depăși perioada friguroasă mai ușor.
Centrul este dotat cu 25 de paturi iar în aceste zile a funcționat la capacitate maxima.
Întrebați despre condițiile din centru, oamenii se declară mulțumiți și se miră totodată de condițiile meteo de afară. Seniorii din adăpost nu au mai întîlnit o primăvară atît de capricioasă de multă vreme.
În perioadele similar ale anilor trecuți centrul pentru persoane fără adpost abia dacă strîngea cîteva suflete. Temperaturile scăzute înregistate în ultimele zile i-au determinat pe oamenii străzii să revină în adăpost iar cei deja prezenți să rămînă.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ