ADIO MAȘINI MARI PE TRANSILVANIEI!

0
102

Mașinile cu masă maximă autorizată mai mare de 3,5 tone vor avea interzis pe strada Transilvaniei. Decizia aparține municipalității și vine ca urmare a numeroaselor blocaje din trafic, create în special în zona spațiilor comerciale. Propunerea a fost lansată în dezbatere publică și dacă va primi votul favorabil din partea consilierilor locali, va fi pusă în practică începând din luna august.
Municipalitatea buzoiană a lansat în dezbatere publică un proiect de hotărâre care interzice autovehiculelor mai mari de 3.5 tone să circule pe tronsonul din strada Transilvaniei, delimitat de străzile Crinului și Constituției. Practic, mașinile de marfă ce depășesc 3.5 tone nu vor mai putea intra pe Transilvaniei nici de la Clubul Polițiștilor, dar nici de la rondul intersecției străzilor Constituției și Nicolae Titulescu. Zona vizată este înțesată de spații comerciale, en-gross-uri și depozite de marfă de la care se aprovizionează micile magazine, de aici pornind o serie de probleme deosebite prin cresterea semnificativă a poluarii atmosferice şi fonice şi împiedicarea circulaţiei rutiere, în special a transportului în comun de persoane.
,,Având în vedere condiţiile actuale de circulaţie în municipiul Buzău, se impune pentru asigurarea fluenţei traficului rutier, precum şi pentru protejarea mediului înconjurator, restricţionarea accesului şi circulaţia autovehiculelor persoane fizice sau juridice, indiferent de proprietate, destinate transportului de marfuri cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone pe strada Transilvaniei (între strada Crinului şi strada Constitutiei). Pentru aplicarea acestor restricţii de circulaţie s-a obţinut avizul favorabil din partea Biroului Rutier din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Buzău”, se arată în raportul proiectului de hotărâre.
Circulaţia autovehiculelor cu masa maximă totală autorizată mai mare de 3,5 tone în scopul aprovizionării cu mărfuri a unităţilor comerciale situate pe strada Transilvaniei va fi permisă doar în intervalul orar 18.00-06.00.
Restricția de tonaj nu este valabilă și pe tronsonul cel mai lung, dintre Chimica – Fabrica de Bere. Aici, deși asfaltul este într-o stare deplorabilă, TIR-urile circulă în continuare pentru că trebuie să ajungă la marii agenți economici

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ