ADIO ȘCOALĂ, PÂNĂ ÎN SEPTEMBRIE

0
54

După anunţul Ministerului Educaţiei potrivit căruia cursurile în învățământul preșcolar, primar, gimnazial, liceal, rămân suspendate, elevii au trecut la învățarea asistată de tehnologie. Predarea lecțiilor se face, pe platforme on-line până la încheierea cursurile anului școlar , respectiv 12 iunie.
Platforma on-line pe care lucrează cei mai mulţi dintre profesori şi elevi nu face față numărului mare de accesări, dă erori, peste erori, temele nu pot fi trimise, iar dialogul între profesor și elev, există și nu prea. Mai mult, un număr semnificativ de școlari buzoieni este în imposibilitatea de continua cursurile on-line, din cauza lipsei unui calculator sau a unei tablete. Situația este neplăcută, atât pentru pentru elevi,cât și pentru profesori, mai ales că pentru clasele terminale se apropie examenele. Sindicatele susțin că specialiștii pe care Ministrul Educației îi are, nu sunt conectați la realitate, iar educația este în continuare subfinanțată și lăsată de izbeliște, iar cei care trag ponoasele sunt copii.
Potrivit ordinului ministrului, nu se vor susține teze, iar mediile se vor încheia cu miminul două note. De asemenea, materia care nu a fost parcursă, va fi recuperată în anul școlar următor . Elevii din anii terminali, vor reveni în unitățile de învățământ cu două săptămîni înainte de susținerea examenelor, pentru o recapitulare a materiei. Examenele naționale se vor susține doar cu materia predată în primul semestru al acestui an școlar. Totodată, revenirea în unitățile de învățământ a claselor terminale va fi una prudentă și controlată. În clase igienizate corespunzător, vor avea voie numai 10 elevi, potrivit ministrului învățământului. Sindicatele au înaintat ministerului cerințe clare cu privire la condițiile de desfașurarea exemenelor .
Elevii care au probleme de sănătate sau care prezintă riscuri de îmbolnăvire, nu sunt obligați să participle la exemene, ministrul lasă la atitudinea părinților acest aspect.

Iuliana Sîrbescu/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ