ADIO, VIOREL PIETRĂREANU! Omul de cultură buzoian s-a stins la 60 de ani

0
1471

Fostul director al Casei de Cultură Municipale, Viorel Pietrăreanu, s-a stins din viaţă duminică dimineaţă, în jurul orei 4, după o grea suferinţă pricinuită de o afecţiune neurologică. Viorel Pietrăreanu, a jucat pentru o lungă perioadă de timp pe scena Teatrului Popular din Buzău iar alături de un grup de buzoieni, printre care și soția sa, Adriana, profesor la Colegiul Economic, a pus bazele înfrățirii municipiului Buzău cu orașul Oudenaarde. Înfrățirea, realizată în 1991, a condus către un sprijin consistent al Guvernului Flandrei Orientale acordat Spitalului Județean și la înființarea, la Buzău, a Crucii Alb-Galbene. Istoricul Valeriu Nicolescu, a amintit azi de colaborările răposatului cu nume grele din cultura naţională .
Viorel Pietrăreanu a fost remarcat ca un tînăr promițător, motiv pentru care în anul 1984 a fost mandatat să prezinte spectacolul „Melodii-Litoral ’84”, în care capete de afiș erau Stela Popescu, Alexandru Arșinel, Dem Rădulescu, Jean Constantin, Angela Similea, Mircea Baniciu, Dan Spătaru și Savoy. Regrete faţă de trecerea în nefiinţă a omului de cultură, Viorel Pietrăreanu, și-a exprimat azi și directorul Centrului judetean de Cultură și Artă.
Pe facebook și deputatul Marcel Cioolacă și-a exprimat condoleanțele.
“Cu o durere în suflet de nedescris am aflat că prietenul meu Viorel Pietrăreanu nu mai este. A fost mult mai mult decât un prieten, a fost al treilea frate al meu. S-a stins puţin câte puţin, sub privirile noastre neputincioase, plecând prea repede dintre noi. Toți cei care l-am iubit îl vom purta întotdeauna în inimile noastre.
Odihnește-te în pace, prietene drag!”
Corpul neînsuflețit al lui Viorel Pietrăreanu a fost depus la capela Cimitirului Dumbrava iar înmormântarea va avea loc marți de la cu ora 11,00.
Florin Zafiu;
Laurenţiu Grozea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ