AER CONDIȚIONAT PENTRU CENTRUL DE TRANSFUZII

0
69

Un ajutor deosebit pentru Centrul de Transfuzii şi pentru cei care donează sânge a venit din parte unui grup de motociclişti. Membrii clubului B-Zones s-au mobilizat şi, prin propriul efort şi din resurse proprii, au dotat Centrul cu trei aparate de aer condiţionat, extrem de utile în zilele caniculare.
Donarea de sânge, care pe timp de vară decurge extrem de anevoios din cauza căldurii, va fi mult mai confortabilă de acum înainte. Canicula nu va mai fi o piedică pentru donatori deoarece, trei dintre sălile de la Centrul de Transfuzie Sanguină au fost echipate cu aparte performante de aer condiţionat. Inițiativa se datorează membrilor clubului moto B-Zones. După ce au participat la o acţiune de donare de sânge, şi-au unit eforturile şi au cumpărat aparatura de care era mare nevoie. Tot motocicliştii le-au montat, duminică dimineaţă, momentul fiind ales pentru a nu incomoda activitatea Centrului.
Intenţia motocicliştilor, anunţată din cursul săptămânii trecute pe pagina de socializare a clubului le-a dat idei şi altora, care însă au furat startul şi s-au gândit să le-o ia înainte celor de B-Zones. Mai exact, un politician care, cel mai probabil a văzut postarea motocicliştilor, s-a grăbit să facă acelaşi lucru, în acelaşi loc. El a plătit montarea unui aparat de aer condiţionat, în acelaşi Centru de Transfuzii. Iniţiatorii acţiunii n-au fost deranjaţi că ideea le-a fost rapid împrumutată şi de altcineva. Ei spun că gestul lor poate fi luat drept exemplu şi de alţii, căci este nevoie, în continuare de fapte bune.
Aparatele instalate duminică la Centru de Transfuzii Sanguine de membrii clubului de motociclişti sunt acum în funcţiune. Pentru frigidere se asigură o temperatură a mediului ambiant la cote normale, iar în laboratorul unde se realizează centrifugarea sângelui se poate lucra indiferent de temperatura de afară. De asemenea, donatorii se vor bucura de un confort sporit, nemaifiind nevoiţi să îndure căldura din sala de aşteptare.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ