AER MAI CURAT

0
86

Respiram aer mai curat. Cel putin asta ne spun reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului Buzău. Potrivit acestora, la nivelul județului nostru, indicele privind calitatea aerului se situează între bine și foarte bine.

Calitatea aerului este determinată de emisiile în aer provenite de la traficul rutier, cu preponderenţă în marile oraşe, precum şi de transportul pe distanţe lungi a poluanţilor atmosferici. Reprezentanții Agenţiei pentru Protecţia Mediului Buzău recunosc că au fost perioade când limitele maxim admise ale calității aerului au fost depăşite. Pentru a remedia această situație au fost impuse unele măsuri în cadrul unor programe ce au vizat cele mai poluate zone din județ. Potrivit Agenției pentru Protecția Mediului Buzău, în timp, aceste măsuri s-au dovedit a fi eficiente.

Calitatea aerului este monitorizată de către specialiştii Agenţiei pentru Protecţia Mediului prin stațiile de tip urban și de trafic aflate la nivelul municipiilor Buzău și Râmnicu Sărat. Acestea măsoară concentraţiile substanţelor poluante din aer. (Dana Sin)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ