AER POLUAT

0
926

Buzoienii nu respiră un aer foarte curat. O arată și statisticile Agenției de Protecție a Mediului, care indică valori depășite ale poluanților în aer. Cel mai mult ne afectează praful, dar și numărul tot mai crescut de autoturisme. De asemenea, gradul de poluare crește pe timpul iernii din cauza sistemelor de încălzire.
Calitatea aerului pe care nu îl respirăm nu este una foarte bună, cel puțin la nivelul municipiilor Buzău și Râmnicu Sărat. Acesta poate fi un semnal de alarmă pentru populație, mai ales că este cunoscut faptul că o calitate precară a aerului ne afectează pe toți, este nocivă pentru sănătate, dar poate conduce și la pierderi economice. Cea mai recentă analiză a Agenției de Protecție a Mediului arată că cea mai mare poluare este cauzată de praful abundent din municipiul Buzău, dar și de numărul foarte mare de autoturisme.
De asemenea, s-a constatat faptul că pe timpul sezonului rece, poluarea crește din cauza sistemelor de încălzire. Pe timpul monitorizorii, s-au înregistrat și depășiri ale pragului de poluare de ozon. Specialiștii pun depășirea nivelului de poluare cu ozon în legătură cu intensitatea razelor solare și reprezintă rezultatul unor reacții chimice care se petrec între diverse substante poluante din atmosferă, ce provin din trafic, agricultură sau industrie. De asemenea, la Râmnicu Sărat vorbim de un grad de poluare și mai ridicat, cauzat în special de traficul intens.
Calitatea aerului în Buzău și Râmnicu Sărat este monitorizată de două stații fixe, numai că aceste analizatoare nu au o funcționare constantă, existând perioade destul de lungi când aceste echipamente au fost defecte.

Denisa Irimia/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ