Aeroportul civil de la Boboc va fi legat la A7

0
127

Ar putea deservi câteva județe
Administrația locală nu renunță la inițiativa de a construi la Boboc un aeroport civil. Deocamdată proiectul se află în faza de discuții dar au fost făcuți câțiva pași în direcția unei astfel de investiții. Aerodromul militar Boboc și municipiul Buzău se vor lega rutier la Autostrada A7, astfel încât proiectuil să fie eligibil.
Primarul municipiului Buzău Constantin Toma a fost întrebat în ședința Consiliului Local Municipal dacă își mai dorește să înființeze un aeroport civil la Boboc alături de autoritățile locale județene, în contextul în care la Brașov un astfel de proiect a avut success.
Consilieri locali municipali au aprobat recent încheierea unui protocol de colaborare cu CNAIR pentru realizarea unui studiu de fezabilitate privind extinderea șoselei de centură a municipiului Buzău, astfel încât să fie conectată la viitoarea autostradă. Inelul rutier ar urma să se întindă pe o lungime de 26 de kilometri. Totodată, a explicat primarul Constantin Toma, ca element de eligibilitate pentru viitorul aeroport, actualul aerodrom militar de la Boboc ar urma să fie legat la aceeași autostradă. Cele două căi de acces ar reprezenta primele elemente necesare dezvoltării unui astfel de proiect.
Construirea Autostrăzii 7 Ploiești-Buzău-Pașcani ar fi un argument în plus, consideră administrația locală pentru continuarea proiectului de realizare a unui aeroport civil la Boboc.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ