AFACERI ILEGALE CU MAȘINI DE LUX

0
1130

A făcut afaceri cu mașini de lux aduse de peste hotare și a reușit să înșele statul cu peste 7,5 miliarde de lei. Un tânăr de 30 de ani din Râmnicu Sărat a ajuns astăzi pe mâinile polițiștilor fiind acuzat de evaziune fiscală și spălare de bani după ce, timp de doi ani, a efectuat zeci de operațiuni economice în țară, dar și în străinătate cu mașini de lux. Râmniceanul a fost reținut pentru 24 de ore.

Descinderi în forță, în această dimineață, la Râmnicu Sărat. 50 de polițiști de investigații criminale și de la ordinea publică au efectuat trei percheziții domiciliare, într-un dosar penal ce vizează infracțiuni de evaziune fiscală și spălare de bani. Oamenii legii au ridicat documente și înscrisuri din care reieșea efectuarea mai multor afaceri ilegale cu autoturism de lux.

Principalul bănuit este Raimondo Dumitrache, un bărbat de 30 de ani de etnie romă, din cartierul râmnicean Zidari. Acesta este suspectat că în perioada 2013-2015 a efectuat, atât în țară, cât și în străinătate, mai multe vânzări de mașini de lux second hand, în urma cărora a obținut profit uriaș.

Bărbatul era obligat, conform legii, să declare activitățile economice pe care le desfășoară, însă s-a sustras de la plata obligațiilor către bugetul de stat și a obținut sume ce depășesc 7,5 miliarde. Cu banii obținuți din afacerile derulate, Raimondo Dumitrache și-a cumpărat mai multe imobile și terenuri agricole în Râmnicu Sărat, București și Constanța, ascunzând astfel adevărata proveniență a banilor.

Tânărul a fost adus astăzi la audieri și a fost reținut pentru 24 de ore, urmând ca mâine să fie prezentat instanței cu propunerea de arestare preventivă.(DENISA IRIMIA)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ