AFECȚIUNI RESPIRATORII, ÎN SCĂDERE

0
37

În timp ce cazurile de gripă continuă să crească, numărul afecțiunilor respiratorii a înregistrat o scădere, comparativ cu perioada similară a anului trecut. Însă medicii rămân în gardă și se așteaptă la un nou val de afecțiuni cauzate de oscilațiile de temperatură din ultima perioadă.
La nivelul județului Buzău, au fost înregistrate, în acest sezon rece, peste 130 de îmbolnăviri de gripă, o cifră foarte mare în comparație cu anii anteriori. Ba mai mult, zilele trecute a fost înregistrat și primul deces, din județ, cauzat de această afecțiune, iar marți, la Grădinița cu program prelungit numărul 8 a fost declarat focar de gripă. În timp ce sunt diagnosticate tot mai multe cazuri de gripă, virozele și pneumoniile sunt pe un trend descendent.
Însă medicii rămân în gardă. În perioadă următoare este așteptat un noul val de infecții respiratorii, cauzate în prinicipal de oscilațiile de temperatură. La nivelul colectivităților de copii, doctorii recomandă să fie respectate cu strictețe regulile de igienă, iar copiii să se spele cât mai des pe mâini.
În prezent, în şcolile şi grădiniţele din Buzău se înregistrează absenteism mai ridicat față de perioadele obișnuite, un numărul mare de preşcolari şi elevi fiind răciţi. Totodată, părinţilor le este teamă să-i trimită la şcoală pe cei mici pentru a nu contacta virusul gripal.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ