AFECŢIUNILE RESPIRATORII, ÎN SCĂDERE

0
28

Vremea caldă, dar și grija față de a preveni gripa au făcut ca numărul afecțiunilor respiratorii să fie în scădere, iar cele apărute nu au ridicat probleme, nefiind nevoie de internări. Până acum, în județul Buzău, s-au înregistrat doar două cazuri de gripă.
Conform Direcţiei de Sănătate Publică Buzău, în ultima perioadă cazurile de afecțiuni respiratorii nu au ridicat probleme, numărul acestora fiind în scădere de la o săptămână la alta.
Din punctul de vedere al afecțiunilor respiratorii și al virozelor, Direcţia de Sănătate Publică a început monitorizarea situației epidemiologice încă din luna octombrie, când a sosit prima tranșă de vaccin antigripal, realizându-se, la acel moment, prima vaccinare antigripală. Până acum, în județul Buzău, s-au declarat două cazuri de gripă, unul dintre acestea confirmat pe test rapid, intrând în cadrul gripei clinice, deci fără a se putea afirma că este gripă cu diagnostic de certitudine. Cel de-al doilea caz este tot confirmat pe criterii clinice.
Fiind deja sezonul răcelilor și gripei, doctorii vin cu unele recomandări care să țină departe virușii de sezon. Ei avertizează să fim vigilenți în această perioadă, cu vreme schimbătoare. Variațiile de temperatură pot să ne păcălească atunci când vine vorba să alegem îmbrăcămintea adecvată pentru vremea de afară. Recomandările pentru a sta departe de infecțiile respiratorii sunt, mai ales evitarea contactului cu persoanele care prezintă simptome de răceală sau gripă, dar și evitarea aglomerărilor de persoane în spații închise. Aerisirea spațiilor în care ne desfășurăm activitatea zilnică, dar și spălarea mâinilor reprezintă metode simple, dar eficiente pentru reducerea transmiterii virusurilor. Și, foarte important, în cazul în care o persoană prezintă simptome de boală, care nu se ameliorează în termen de trei zile de la apariția bolii, aceasta trebuie să se prezinte la medic, riscul de a apărea complicații cauzate de gripă fiind mare.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ