AGENȚII DE PAZĂ ȘI VÂNZĂTORII, LA MARE CĂUTARE

0
39

Agenții de pază și lucrătorii comerciali sunt la mare căutare pe piața muncii, din Buzău. Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă organizează cursuri de calificare astfel încât numărul celor specializați să fie cât mai mare, iar aceștia să își poată găsi mai ușor un loc de muncă. Odată cu finalizarea cursurilor, șomerii sunt ca și angajați la firmele de pază sau la hypermarketurile din Buzău.
Piața muncii din Buzău este într-o continuă dinamică, iar acest lucru reiese din nevoile angajatorilor pe care le-au transmis către reprezentanții Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă. Patronii au nevoie de angajați calificați, care sunt din ce în ce mai puțini la Buzău. Pentru a acoperi aceste nevoi, AJOFM organizeză periodic cursuri de calificare profesională. În această perioadă, la mare căutare pe piața muncii sunt lucrătorii comerciali și agenții de pază.
Pentru mulţi dintre cursanţi, calificările obţinute îi ajută să înceapă mici afaceri prin prestarea unor servicii, iar pentru alţii reprezintă o şansă de a se angaja rapid. AJOFM organizează periodic aceste cursuri de calificare, însă bugetul alocat acestui segment este unul limitat. Până la finalul acestui an, reprezentanții instituției speră să primească fonduri suplimentare astfel încât să aibă posibilitatea de a organiza noi cursuri de calificare profesională.
Vestea bună este că peste 60 la sută din absolvenţi reuşesc să îşi găsească un loc de muncă imediat după ce termină cursurile. Cei mai curajoşi dintre ei îşi deschid chiar propriile afaceri.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ