AGENȚIILE DE TURISM, PE LINIA DE PLUTIRE

0
19

Pandemia a pus lacăt afacerile din turismu. Anul 2020 a însemnat pierderi de peste 50% pentru majoritatea agențiilor de turism. Acestea sunt încă pe linia de plutire, dar dacă nu se vor elimia unele restricţii impuse de situația epidemiologică, multe agenții se vor scufunda.
Pandemia de coronavirus a pus pe butuci toate ramurile economiei, de la agricultură până la sectorul HoReCa. Unul din cele mai afectate domenii este turismul. Agențiile de turism au înregistrat pierderi de peste 50%, iar dacă anul acesta va continua în același mod multe din ele vor pune lacăt la uși. Și turiştii au fost mai precauți și au pus mai multe întrebări despre asigurări şi cât de sigure sunt destinaţiile. Teama de a nu se îmbolnăvi a făcut ca mulți să fie reținuți și să amâne momentul vacanței sau să alegă un sejur scurt într-o zonă mai retrasă.
Din dorința de a vedea peisaje noi și pentru că, de multe ori, cheltuielile sunt mai mici, multe persoane au preferat să își petreacă concediul în alte țări.
Cu toate greutățile întâmpinate, agențiile de turism sunt pregătite cu oferte de vacanță pentru anul 2021. De la litoralul românesc unde tarifele se stiu deja, până la chartere în Grecia,Egipt sau Maldive.
2021 se anunță a fi un an slab pentru agentiile de turism. Apariția de noi tulpini ale virusului face ca iubitorii de vacanțe să fie în continuare reținuți.

Iuliana Sârbescu/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ