AGENȚIILE DE TURISM, PIERDERI URIAŞE, PE TIMPUL PANDEMIEI

0
18

Criza provocată de noul coronavirus a pus la pământ activitățile din sectorul turistic, de la transportul călătorilor, la serviciile de cazare.Printre cele mai afectate sectoare ale economiei de către criza cauzată de Covid-19, sunt turismul, HoReCa, transportul de persoane și organizarea de evenimente. Riscul de concedieri, insolvențe și falimente crește semnificativ, de la o lună la alta, în aceste domenii. Insă, greul, de la anul începe, potrivit reprezentanţilor agenţiilor de turism. Anul acesta, încă este un an bun, datorită faptului că la sfârșitul anului trecut au fost deja cumpărate pachete de servicii, iar majoritatea buzoienilor aleg să nu renunțe la sejururi sau îl reprogramează pentru o altă perioadă.
Totodată, acestă ramură este lăsată de izbeliște de către instituțiile abilitate, iar fiecare agenție de turism trebuie să se descurce… cum poate.
Buzoienii sunt reținuți, însă, când vine vorba de progrmarea unui concediu pentru anul viitor, iar agențiile de turism prevăd anul 2021, ca fiind un an dezastruos privind vânzarea de pachete turistice. Cel mai periculos lucru este frica de a călători în alte zone decât cea de confort. Oamenii se vor gândi în viitor cu foarte mare atenție dacă se vor mai încumeta să călătorească.
Este clar că fiecare business încearcă să supraviețuiască șocului. Unele companii probabil că vor rezista mai mult în aceste condiții, însă sincer nu se știe câte dintre agențiile de turism din România vor mai exista în următorii ani.

Iuliana Sîrbescu/ Robert Oprea

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ