AGLOMERAȚIE ÎN SPITALE

0
82

Aglomerație mare în spitale, în aceste săptămâni. Mii de persoane au venit la Unitatea de Primiri Urgențe acuzând simptome ale unor afecțiuni respiratorii. Cazurile cele mai grave au fost internate pe secțiile specifice, în prezent cele mai aglomerate fiind Pediatria, secția Medicală și de Boli Infecțioase.
Mii de buzoieni au ajuns direct la spital din cauza afecțiunilor respiratorii. Unii dintre ei nu s-au mai prezentat la medicii de familie și au venit la camera de gardă, alții prezentau forme mai complicate ale afecțiunilor respiratorii și au avut nevoie de internare. Așa se face că, în prezent, secțiile de Pediatrie, Medicală și Boli Infecțioase au aproape toate paturile ocupate, iar medicii lucrează la foc continuu.
O problemă apărută în această perioadă cu nivel crescut de îmbolănviri a fost lipsa doctorilor de la Secția de Boli Infecțioase. După consultul la medicii de familie, unii dintre pacienți au fost îndrumați către această secție, numai că, de multe ori, aici nu există linie de gardă.
Dintr-un total de cinci medici cu care ar trebui să funcționeze Secția de Boli Infecțioase, doar doi doctori își desășoară activitatea. Acestora le este imposbil să acopere linii de gardă permanente, așa că, în această perioadă, și-au prelungit programul de zi astfel încât să consulte un număr cât mai mare de pacienți cu afecțiuni respiratorii.
Numai în această săpătmână, numărul buzoienilor cu afecțiuni respiratorii a depășit 2.500 de persoane.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ