Aglomeraţie la APIA! Fermierii au lăsat totul pe ultima sută de metri

0
73

Pînă luni fermierii buzoieni mai au posibilitatea de a depune la sediul Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură documentele necesare obţinerii subvenţiilor oferite pentru creşterea animalelor sau cultivarea terenurilor deţinute. Cererile unice de plată se depun pînă la data de 15 mai motiv pentru care APIA Buzău va funcţiona şi pe parcursul zilelor de sîmbătă şi duminică pentru a veni în sprijinul beneficiarilor. În ultimele zile instituţia s-a confruntat cu un aflux de solicitanţi care au lăsat depunerea documentelor pe ultima sută de metri.
În anul 2017 fermierii buzoieni pot beneficia în continuare de sprijin financiar din fonduri europene și de la bugetul de stat în baza cererilor unice de plată. Beneficiarii plăților directe și ai măsurilor de mediu și climă sunt fermieri activi care desafășoară o activitate agricolă în calitate de utilizatori legali ai suprafețelor de teren sau deținători legali de animale. Campania de depunere a cererilor de plată a debutat în luna martie și se va încheia luni, 15 mai. Astăzi la sediul APIA mai mulţi fermieri au stat la coadă pentru a reuşi să depună documentele necesare în baza cărora vor putea beneficia de subvenţii oferite pentru creşterea animalelor sau cultivarea terenurilor.
Mii de buzoieni au depus pînă în acest moment cererile unice de plată.
Conform calendarului stabilit de Ministerul Agriculturii după depunerea cererilor, între 1 iunie și 1 iulie se va efectua controlul administrativ, inclusiv control preliminar al cererilor unice de plată. Între 1 iulie și 1 octombrie se va efectua controlul la faţa locului pentru cererile unice de plată eșantionate la control pe teren urmînd ca plata avansului pentru anul 2017 să se efectueze începînd mijlocul lunii octombrie.
Întreaga sumă de bani urmează a fi achitată către agricultori în perioada 1 decembrie 2017 – 31 martie 2018.

Florin Zafiu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ