Agresorii din trafic vor rămâne fără bani și pietoni

0
9

Amenzi mai mari pentru comportamentul agresiv la volan
Poliţiştii Serviciului Rutier Buzău au desfăşurat acţiuni de informare având în vedere faptul că începând cu data de 27 februarie vor intra în vigoare noile modificări ale Codului Rutier care prevăd printre altele amenzi mai mari pentru comportamentului agresiv în trafic. Creșterea sancțiunilor a fost determinată de cazurile de agresiunile din ce în ce mai numeroase petrecute pe arterele de circulație.
Cazurile de agresiuni în trafic, accidentele mortale determinate de viteza excesivă și depășirile neregulamentare au determinat înăsprirea sancțiunilor din Codul Rutier. În categoria comportamentului agresiv în trafic sunt incluse folosirea repetată a semnalelor sonore și luminoase, deplasarea succesivă de pe o bandă pe alta pentru depășirea unui șir de mașini, circulația la o distanță foarte mică față de alt vehicul ori reducerea bruscă nejustificată a vitezei, pentru a intimida un șofer. Polițistul Tavi Perțea, unul dintre cei mai cunoscuți vloggeri din România care abordează subiecte în principal care țin de ordinea publică, a vorbit recent despre comportamentul agresiv în trafic.
Tot în categoria comportamentului agresiv sunt incluse pornirea de pe loc prin patinarea excesivă, ambalarea repetată a motorului, întoarcerile cu frâna de mână sau rularea unei motociclete pe o roată. Polițiștii buzoieni au organizat o activitate de informare în trafic pentru a le aduce la cunoștință șoferilor noile modificări legislative.
Cei care vor manifesta un comportament agresiv în trafic, fără însă a exista
consecințe majore riscă amenzi de până la 725 de lei și suspendarea permisului de conducere pentru 30 de zile. Însă, în situația în care se produce un accident cu pagube materiale atunci amenzile vor crește până la 1160 de lei iar suspendarea permisului se va aplica pentru 60 de zile.
În urmă cu o săptămână un șofer a fost blocat în trafic pe Bulevardul Unirii Nord din municipiul Buzău de către un alt conducător auto, cel mai probabil pe fondul unor șicane. Episodul a fost filmat de camera de bord a buzoianului agresat. Din imagini s-a putut lesne observa cum din spate, șoferul agresiv a riscat o depășire în forță astfel încât să-l poată bloca pe cel cu care înainte a avut ceva împărțit.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ