Agricultura, la mila cerului

0
42

Vremea capricioasă din această vară dă bătăi de cap agricultorilor. Aceștia se bucură de ploile căzute in aceste luni, dar se roagă să nu pice grindină sau să fie furtuni. Până acum, la nivelul județului, nu s-au înregistrat pagube mari cauzate de capriciile vremii, iar fermierii se bucură de producțiile obținute până la mijlocul verii.
Vremea capricioasă din această vară le dă emoții fermierilor. Aceștia se tem atunci când norii și se roagă doar ca precipitațiile să nu vină însoțite de grindină sau de furtuni. Pe de altă parte, ploile căzute în lunile estivale au fost mană cerească pentru producțiile din câmp. Grindina a fost cea care a mai cauzat probleme, însă pagubele suferite de agricultori nu au fost însemnate.
Chiar dacă până acum ploile i-au ajutat, fermierii speră ca precipitațiile să nu mai fie atât de abundente în următoarea perioadă. Dacă va continua să plouă zilnic, procesul de recoltare a producțiilor agricole poate fi îngreunat. Până la această dată, producțiile adunate de fermieri de pe câmp sunt unele mulțumitoare.
Pentru anul acesta, fermierii estimează că vor avea producții record, cel puțin la nivelul județului Buzău.

DENISA IRIMIA/ ROBERT OPREA

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ