Agricultura României se alimentează cu bani europeni

0
33

Ministrul Petre Daea a vorbit despre Planul Național Strategic
Ministrul Agriculturii Petre Daea a fost prezent joi la Buzău cu ocazia Conferinței Regionale “Planul Național Strategic 2023-2027”. Eveniemntul prezidat de ministrul Agriculturii a fost organizat în cadrul campaniei “Caravana Cunoașterii” adresat în principal fermierilor, organizațiilor producătorilor agricoli și societăților de profil. Ministrul Agriculturii a declarat că în următoarea perioadă se vor face eforturi astfel încât importante sume de bani să fie investite în România. Totodată vor exista schimbări majore în ceea ce privește depunerea unor proiecte sau acordarea unor ajutoare financiare.
Urmează în perioada 2023-2027, cinci ani de predictibilitate, de stabilitate a politicilor agricole comune. În Caravana Cunoașterii, Ministerul Agriculturii pune pe primul loc informarea și cunoașterea Planului Național Strategic de către toți cei interesați. Fără acest plan, a declarat ministrul Daea agricultura românească nu va prospera ba mai mult, condițiile climatice vor face și mai grea viața fermierilor.
Ministrul Petre Daea a amintit de sistemul de irigații care ar trebui dezvoltat astfel încât agricultorii să facă față perioadelor secetoase.
Pe lângă specialiști în domeniu, la întâlnire au fost prezenți reprezentanți ai administrației locale și județene alături de Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, președintele PSD Buzău.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ