AI FUMAT, AI FOST AMENDAT! Poliţiştii locali avertizează vicioşii din restaurante

0
404

Fumatorii au fost in vizorul politistilor locali care au tinut sa le reaminteasca buzoienilor care au acest viciu ca relaxarea unei tigari fumate intr-un alt loc decat cele special amenajate ii poate face sa plateasca amenzi usturatoate. Ca el, mulţi alţii. Fie nu cunosc legea, fie nu vor să o respecte. Problema este că, pentru încălcarea legii privind fumatul în spaţii publice, amenzile pentru persoane fizice sunt cuprinse între 100 lei şi 500 lei, iar pentru persoane juridice între 5.000 şi de 10.000 lei. La a doua abatere, amenda creşte la 15.000 lei şi cu sancţiunea complementară de închidere a unităţii. Poliţiştii locali au verificat mai multe unităţi de alimentaţie publică din municipiul Buzău, într-o acţiune de prevenire.
Legea antifumat a intrat în vigoare la începutul acestui an, însă pare să nu fie cunoscută de prea mulţi buzoieni. Poliţiştii locali au explicat că necunoaşterea legii nu îi absolvă de amendă.
Conform legii, prin spaţiu public închis se înţelege orice spaţiu accesibil publicului indiferent de forma de proprietate care are un acoperiş, plafon sau tavan şi care este delimitat de cel puţin doi pereţi, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent. Poliţiştii locali au verificat 12 societăţi de alimentaţie publică de tip restaurant sau bar, din care 6 patroni şi 14 persoane au fost primit avertisment în scris.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ