AJOFM anticipează o revenire a domeniului HORECA

0
10

Despre relansare…abia din 2023
O dată cu ridicarea restricțiilor pe care autoritățile le-au impus pe timpul pandemiei se așteaptă o revenire a activităților în cadrul domeniului cel mai afectat… HORECA. Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Buzău anunță deja că numărul angajărilor în ultima perioadă a început să crească iar trendul va continua.
Domeniul HORECA și serviciile conexe au fost practic paralizate din pricina pandemiei și a măsurilor impuse de autorități. Unii dintre patronii restaurantelor s-au văzut în situația de a-și închide afacerile din cauza lipsei clienților, alții au redus drastic din personal pentru a putea rezista financiar. O dată cu ridicarea restricțiilor, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă anticipează o revenire din punct de vedere economic al domeniului Horeca.
Specialiștii în resurse umane vorbesc deja despre faptul că angajatorii vânează forța de muncă disponibilizată pe timpul pandemiei, ceea ce înseamnă că multe dintre activitățile economice care au avut de suferit în ultima perioadă vor fi reluate.
14 societăți comerciale au depus cereri la Agenția Județeană pentru Ocupare Forței de Muncă Buzău pentru acordarea șomajului tehnic. Solicitările vin în contextul restricțiilor care au afectat mai multe sectoare de activitate printre care HORECA, textile sau comerț.

Florin Zafiu
Adrian Meteleanu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ